BABEL SOUND CAMP
2011. július 16–24.
Fonyódliget

Ha unod a hangos fesztiválokat és a tömeget,
de szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba,
Ha pihenni és feltöltődni vágysz, de nem akarsz unatkozni,
Ha unod az agyonhallgatott slágereket, fel akarsz fedezni új hangokat,
Ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad,
Gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Please wait while JT SlideShow is loading images...

Nagy Örömmel jelentjük be Babel Sound Camp első fellépőit, akik szívesen mondtak igent erre a rendhagyó, előremutató fesztiválra.

A folyamatosan bővülő lista első nevei pedíg: Lajkó Félix, Boban Markovic Orkestar & Ruzsa Magdi, Csík Zenekar, Ferenczi György és a Racka Jam, Besh o droM, Kerekes Band, Parno Graszt, La Cherga / A/, United Flavour /CZ/, Anselmo Crew.....

A zenei szakmában eltöltött évek tapasztalatai, fesztiválok és rendezvények hosszú sorának megszervezése és korunk társadalmának alakulása egy fontos momentumra hívta fel figyelmünket, mégpedig a hangos fesztiválok, rendezvények és életmódreklámok mellett eltűnő közösségi rendezvényekre, leginkább pedig azok hiányára. Alapvetően ez a gondolat hívta életre a Bábel Sound Tábort, amely július 16-24-ig kerül megrendezésre a Fonyódligeti Gyermektábor területén.

A Bábel Sound Tábor azoknak szól, akik a nagy fesztiválok, a gyorsuló élettempó világában egy otthonosabb, környezettudatos és emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben. Egy olyan „fesztivál” ez, amely képes utat mutatni, és olyan jövőképet felrajzolni, ahol egy nyári zenés rendezvény kikapcsolódást, pihenést, szórakozást és kulturális programokat valósít meg, miközben megőrzi ember és környezet egyensúlyát. A rendezvény viszonylag nagy alapterületen (17 Hektár) kapott helyet. Ez lehetővé teszi, hogy az egyes helyszíneket egymástól meglehetősen távol helyezzük el, amolyan hangosabb szigetekként egy alapvetően „csendesebb” fesztiválon. Így a nyugodt pihenést preferáló, akár kisgyermeküket is magukkal hozó vendégeinknek is lehetőséget nyújtunk a kikapcsolódásra.

A programtervezésnél elsődlegesen nem nagy külföldi nevek bemutatása, hanem a speciális közösségi programok (pl: zenei workshopok, táncházak, beszélgetések, közös zenélés, jammelés) és terek kialakítása volt a célunk. Ennek megfelelően csak két klasszikus értelemben vett zenei színpadot terveztünk, melyek mellett temérdek kisebb installáció és koncept-helyszín várja a közönséget.

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

VIDEO 1
VIDEO 2